صفحه اصلی

دنیار را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

خوشمزه کردن و طعم دار کردن سویا

سویا یکی از مغذی ‌ترین انواع لوبیا در سراسر جهان است که اغلب با طعم دار کردن سویا می‌توان به تهیه غذاهایی مانند شیر سویا، تمپه و توفو اقدام کرد. این ماده غذایی سرشار از فیبر و پروتئین است و برای ورزشکاران که نیاز به مصرف پروتئین گیاهی جهت افزایش حجم عضلانی دارند، بسیار مفید است. در ۱۰۰ گرم دانه سویا، ۱۸ گرم پروتئین و ۶ گرم فیبر وجود دارد و این نوع لوبیا همچنین حدود ۱۷۲ کالری را ارائه می‌دهد؛ اما سویا عملاً مزه و طعم خاصی ندارد، به همین دلیل بسیاری از افراد به سراغ چاشنی‌های مختلف می‌روند تا با طعم دار کردن سویا، این ماده غذایی را خوشمزه کنند.

سویا چیست؟ 

سویا حبوبات کوچک بومی آسیای شرقی است و کاربردهای متعددی از مصرف انسانی و لوازم آرایشی گرفته تا محصولات صنعتی و خوراک دام دارد. بیش از ۲۵۰۰ نوع دانه سویا وجود دارند که می‌توانید آنها را در رنگ‌های سیاه، قهوه ای، سبز و زرد پیدا کنید. سویا منبع غنی پروتئین گیاهی است و بسیاری از غذاهای غنی از پروتئین از جمله توفو، تمپه، ماست، سس سویا، روغن پخت و پز و آرد سویا را می‌سازد.

سویای نارس سبز رنگ است، در حالی که سویای رسیده مایل به زرد یا قهوه ای است و قبل از اینکه بتوانید آنها را بپزید نیاز به خیساندن دارند. دانه‌های سویا کوچک‌ تر از اکثر لوبیاها هستند، اما مواد مغذی زیادی به ویژه ایزوفلاون‌ها را در خود دارند. علاوه بر این، دانه‌های سویا همچنین منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند.

سویا چه طعمی دارد؟

طعم دانه‌های سویا کمی چمنی و خاکی است. با این حال، این طعم به تدریج با پختن از بین می‌رود و به طعم آرامش بخشی تبدیل می‌شود. سویای پخته شده طعم گرمی دارد و برای بسیاری از غذاها در هوای سرد مناسب است.

دانه‌های سویا تقریباً بی‌ بو هستند و طعم بسیار ملایمی دارند. این دانه‌ها همچنین آب را جذب می‌کنند و هنگام پختن حجم آنها افزایش می‌یابد. شما می‌توانید با طعم دار کردن سویا در غذاهای سرخ شده، سوپ‌ها و سس‌ها استفاده کنید. یکی از ترفندها برای استفاده از بهترین طعم سویا این است که دانه‌های سویا را بلافاصله پس از چیدن بپزید.

نحوه انتخاب سویای با کیفیت

چطور باید یک سویای خوب را از یک سویای بد تشخیص داد؟ تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که به آنها نگاه کنید. هنگام انتخاب دانه‌های سویا، به موارد زیر توجه کنید:

ظاهر: دانه‌های سویا باید تمیز با اندازه و شکل یکنواخت باشند. این بدان معناست که لوبیا با دقت رشد کرده و برای استفاده آماده است.
رنگ: با وجود تنوع در رنگ دانه‌های سویا، دانه‌های به رنگ بژ روشن یا زرد کم رنگ به معنای کیفیت بالای محصول هستند.
اندازه: به دنبال دانه‌های سویا درشت باشید، زیرا به طور کلی حاوی پروتئین و چربی بیشتری هستند.
طعم: سویای خام و خیس شده به سختی هضم می‌شود. با این حال، می‌توانید یکی از دانه‌ها را بجوید تا طعم آن را بچشید، اما قورت ندهید. سویای باکیفیت باید طعم دلپذیر و تازه ای داشته باشد.
پخت: دانه‌های سویای با کیفیت باید هنگام جوشیدن روی اجاق بوی شیرین بدهند. سویای خشک باید نرم باشد، زیرا سفتی به معنای کهنه بودن آن است.
نحوه شستن سویا
برای شستن باید دانه‌های سویا را داخل آب در حال جوش ریخت و پس از کمی جوشیدن، دانه‌ها را آبکش کرد. هیچ گاه نباید سویا را با آب سرد شست. همچنین برخی از افراد بعد از شستن سویا، دانه‌ها را می‌فشارند تا آب اضافی آن گرفته شود. آنها با اینکار مواد خوشمزه و مقوی سویا را دور می‌ریزند. برای از بین بردن آب اضافی سویا از آبکش استفاده کنید و کمی صبر کنید تا آب اضافی آن به شکل طبیعی خارج شود.

بهترین روش های طعم دار کردن سویا

برای طعم دار کردن سویا می‌توانید از دو روش زیر استفاده کنید:

روش اول

مقداری پیاز را رنده کرده و در روغن زیتون یا کره تفت دهید. سپس مقداری پودر سیر، نمک، زعفران، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، سویا آبکش شده را اضافه کرده و خوب تفت دهید. سپس کمی آب گوشت به مواد اضافه کرده و صبر کنید تا طعم مواد به سویا جذب شود. سپس یک فنجان آب جوش به مواد اضافه کنید و در ظرف را ببندید و اجازه دهید سویا بپزد. شما می‌توانید کمی ریحان و آویشن تازه به سویا اضافه کنید.

روش دوم

دانه‌های سویا را با آب پرتقال به مدت ۱۰ دقیقه مزه دار کنید. سپس پیاز رنده شده را در ظرفی تفت دهید و نمک، فلفل و رب را به آن اضافه کنید. حالا سویا را داخل ظرف بریزید و سرخ کنید. در این مرحله دو قاشق غذاخوری آب اضافه کنید. کمی صبر کنید و یک لیوان آب به این مخلوط اضافه کنید، حالا درب ظرف را بگذارید تا به مدت پنج دقیقه با حرارت ملایم بپزد. حالا سویای شما طعم دار شده است، این اجازه را دارید آن را به ماکارونی یا غذا اضافه کنید.

کلام آخر

نحوه طعم دار کردن سویا می‌تواند این ماده غذایی را بسیار خوشمزه کند. سپس می‌توانید از سویا مزه دار شده برای انواع غذاهای مختلف استفاده کنید.

 

5/5

پست های هفته گذشته

پست های هفته گذشته